605 139 221

Mąka to jeden z podstawowych produktów spożywczych, jakich nie może zabraknąć w kuchni. To właśnie za jej pomocą możliwe jest wypiekanie pieczywa, ciast, ale nie tylko. Ze względu na wszechstronność mąki i jej obecność w wielu daniach, dobrym rozwiązaniem jest postawienie na produkt ekologiczny. Dlaczego taka mąka jest godna uwagi i co dokładnie wyróżnia ją spośród innych?

 

Mąka z naturalnego ziarna

 

Przy zakupie mąki najczęściej nie zwracamy uwagi na jej pochodzenie czy skład. To duży błąd, bowiem produkt ten wykorzystywany jest przy przygotowywaniu wielu rozmaitych potraw. Z tego względu mąka powinna pochodzić ze sprawdzonego źródła. Gospodarstwa uprawiające w sposób naturalny ziarna pszenicy czy żyta są producentami głównego składnika specjalnej mąki ekologicznej. Do wyrobu takich produktów sprawdzone młyny współpracują wyłącznie z dostawcami dysponującymi certyfikatami ekologicznymi.

 

W taki właśnie sposób działa Młynarstwo Jerzy Strzelecki, na pierwszym miejscu stawiając jakość oferowanej mąki oraz satysfakcję klientów. Tę uzyskać można jedynie poprzez sprzedaż najlepszych produktów, do których niewątpliwie należy pozbawiona polepszaczy mąka ekologiczna. W takim wariancie nie jest ona również w żaden sposób wzbogacana np. poprzez dodanie wybielacza wpływającego na jej atrakcyjniejszy, biały kolor. Naturalna mąka ekologiczna wyróżnia się zatem na tle innych przede wszystkim swoim składem. W jakich dokładnie wariantach oferowana jest ona przez najlepsze młyny?

Wysoka jakość w atrakcyjnej cenie

 

Mąki ekologiczne proponowane są w różnych wariantach. Ich naturalny skład i zastosowanie ziarna pochodzącego ze sprawdzonego źródła nie wpływa bowiem na możliwość ich wykorzystania. Dzięki temu można w dobrych młynach zakupić mąkę ekologiczną pszenną T-650, która jest niezwykle popularnym produktem stosowanym do wypiekania chleba, ale sprawdzającym się też przy przygotowywaniu ciast. Ekologiczny produkt jest również dostępny w wariancie żytnim.

 

W tym wypadku warto zwrócić uwagę na dwa typy. Jednym z nich jest mąka ekologiczna żytnia T-720 do domowego pieczywa na naturalnym zakwasie. Z kolei do chleba pełnoziarnistego lepiej sprawdzi się mąka żytnia razowa T-2000, która również dostępna jest w wariancie ekologicznym. Przygotowane z naturalnych ziaren produkty są zatem bez większych problemów możliwe do zdobycia – wystarczy skorzystać z szerokiej oferty sprawdzonych młynów, które łączą tradycję przygotowania mąki z nowoczesnym systemem sprzedaży wysyłkowej realizowanej przez specjalny sklep internetowy.